AĞAÇ KURDU İLAÇLAMA

Genelikle halk arasında Ağaç Kurdu veya Mobilya böceği diye adlandırılan böcek türleri aslında gerçek adları Tahta kurdu dur.Genellikle bitki ve evlerdeki bodrum ve nemli yerlerde görülürler.
Coloeptera grubuna bağlı olan ağaç kurtları evdeki eski tahta mobilyalara,dolaplara,kapılara yani adından'da anlaşıldığı gibi mobilyanın ağaç kısımlarında yaşarlar Coloeptera gurubuna bağlıdır. dehlizler açarak ilerler. Bu arada kemirdikleri ağacın tozları dışarı dökülür. Geceleri sessizlikte, delik açarken sesi duyulabilir.
[ağaç kurdu] Ağaç Kurdutları güçlü ağız yapısı sayesinde evlerimizdeki dolaplardaki ahşap kısımları,koltuk takımlarını kemirerek içlerine girer ve bu bölgelerde yuva yaparlar ve beslenirler.Gözle görülmesi çok zor olan ağaç kurtları yaklaşık 0,5 ila 3 cmm boyundadır.Genellikle geceleri beslenmek için hareket eden ağaç kurtlarını kemirdikleri seslerden varlıklarını anlayabiliriz. 
Ağaç Kurtları genellike kahve renginde olup çoğu zaman yaşadığı iklim koşuluna göre renkleri değişmektedir. 1 çift kanatı bulunana  bir böcek türüdür. Ağaç kurdunun bedeni baş göğüs ve karın kısmı olmak üzere üç bölgeden oluşur. Vücudu üzerindeki kanatları sert bir yapıda ve bu kanatlar sayesinde kendini dış etkilerden korur.Güçlü bir ağız yapısana sahip olan bu böcekler bir gün içinde ahşap bir mobilyanın içinde 6 cm lik bir delik açabilirler ve çok hızlı üreyerek sayıları hızlı bir şekilde artmaktadır.. 
Ağaç kurtları ile bireysel mücadele hem zaman kaybı hemde maddi kayıptır çünkü bu böcekler için özel hazırlanmış ilaçlar ile doğru bir ilaçlama yöntemi yapılmadıkça ağaç kurdu probleminiz devam edicektir..Ağaç kurtları mobilyaların içinde yaşadıkları için yapılcak bir ilaçlama yöntemi her noktaya tam tesir edicek etkili bir ilaçlama yöntemi olmalıdır. Bu sebepten dolayı ağaç kurdu ilaçlamaları,mutlaka sıvı ilaçlama yöntemleri ile olmalı ve sağlık bakanlığından onaylı profersyon bir ilaçlama şirketi seçmelisiniz... 

Ağaç Kurdu Ne Zaman Görülür?

Ağaç kurdu böcekleri sıcak ve nemli havaları çok sever.Gennelikle yaz aylarında ortaya çıkan bu böcekler,eylül ve ekim aylarında eğer mücadele edilmeye başlanılmamışsa hızlı bir şekilde üremeye başlarlar.Ağaç kurtları kışın ve ya soğuk havalarda yuvaları içinde ve ağaç kabukları içine girip dinlenirler.

Ağaç Kurdu Zararları;

​Ağaç Kurtları pireler veya keneler gibi insanların kanını emerek beslenmez evlerimizdeki tahta veya ahşaptan yapılmış eşyaların içine yerleşir bu bölgelere yuva yaparlar ve buralarda yaşarlar. Eşyalarınızın çürümesine, dökülmesine, zarar görmesine neden olur. Ağaçların ve bitkilerin köklerini kemiren tahtakurusu kuruyup yok olmasına sebep olur..

Ağaç kurdu ile mücadele etmek için mutlaka ilaçlama firması ile irtibat sağlanmalı. Ağaç kurdu ilaçlamada dikkat edilmesi gereken konular var. Kullanılan ilaçlar mutlaka sağlık bakanlığı onaylı olmalı, ilaçlar konusun da uzman yasal firmalar aranılarak bu iş üstesinden gelinir. Konusunda uzman, işini bilen, ilaçlamaya hakim personelimiz ile daima yanındayız.