KeneKENE ÖZELLİKLERİ

Keneler canlı üzerindeki beslenmesini (kan emmeyi) bitirdikten sonra canlı vücüdundan ayrılırken bir sıvı salgılarlar. İşte virüsün bulaşmasının sebebi %90 budur. Bu virüs tüm canlılara bulaşabilir fakat hayvanlarda çok hafif ve belirtisiz geçer fakat insanlarda son derece ölümcül olabilir. Keneler bir canlının kanını emmeye başladıklarında, yani sokmaya başladıklarında arı veya sivrisinek gibi hemen bırakmazlar , yapışıp kalırlar. Ağız Kısmındaki iğneyi deri altına sokarlar ve doyuncaya kadar çıkarmazlar. Keneyi çıkarmak için zorlama yapılırsa kene zehirli sıvıyı bırakır buda ölümlere sebep olabilir. Yani anlaşılacağı üzere kene ilk ısırdığı anda değil beslendiği canlıyı terk ederken zehrini bırakır.

KENE SOKMASI 
Kene kırmızı kahverengi yassı, oval bir parazittir. Keneler dışarıda çalılıklarda, hayvan barınma yerlerinde, çimenlerde barınırlar ve buralardan insanlara bulaşırlar. Keneler yassı ve oval olmasından dolayı insan vücudunda kolaylıkla barınabilirler. Keneler bir ısırmada, karın yapısından dolayı,şişene kadar kan emer. Kenelerin sekiz tane ayagı vardır ve insana veya hayvana konma halinde, direk olarak deriye nüfus eder ve sabit kalabilmesi için,ayagındaki vantuz ve çengel özelligini kullanarak şişene kadar kandan faydalanır. Kene ısırması ölümcül vakalar dogurabileceginden hastaneye gidilmesi gerekir. Bununla da kalmayıp keneden tam anlamda kurtulabilmek için güvenilir, belgeli ve İl Saglık Bakanlıgı’na baglı ilaçlama şirketiyle irtibata geçmeniz gerekir.

​Kimler Risk Altındadır?
– Evcil hayvanlar besleyenler (kedi,köpek gibi)
– Kıyafetlerle ve eşyalarla evin içine kadar kenenin girmesi
– Veterinerler
– Tarım ve hayvancılıkla ugraşanlar
– Mezbaha çalışanları ve mekanları
– Kamp ve piknik yapanlar, askeriyeler, askerler, yeşil alanlarda çok fazla bulunanlar.

​KKKH (Kene Hastalıgı) Belirtileri:
– Ateş, baş ağrısı
– Kanama pıhtılaşma mekanizmalarının bozulması sonucu; yüz ve göğüste kırmızı döküntüler ve gözlerde kızarıklık
– Gövde, kol ve bacakta morluklar
– Burun kanaması, dışkıda ve idrarda kan görülür.

​Kene ile mücadele etmek için mutlaka ilaçlama firması ile irtibat sağlanmalı. Kene ilaçlamada dikkat edilmesi gereken konular var. Kullanılan ilaçlar mutlaka sağlık bakanlığı onaylı olmalı, ilaçlar konusun da uzman yasal firmalar aranılarak bu iş üstesinden gelinir. Konusunda uzman, işini bilen, ilaçlamaya hakim personelimiz ile daima yanındayız.