SİVRİSİNEK

Sivrisinekler pupa (kurtçuk) ve larva döneminden sonra ortamın ısısı da iyi ise 8 ya da 9 günde ergin sivrisinek haline gelirler. Sivrisineklerin dişileri kan emerler. Sivrisinekler her canlının kanını emebilirler. Dişi sivrisinekler yumurtlayabilmek için kana ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle sivrisinekler insanları rahatsız ederler. Sivrisinekler genellikle loş ve nemli mekanlarda daha çabuk ürerler. Sivrisinekler genellikle geceleri aktiftirler. Erkek sivrisinekler ise bitki özsuyu ve meyveler ile gıda gereksinimlerini karşılarlar. Sivrisinekler en az 3 km uçabilirler ve sivrisinekler üredikleri yerlerin geniş mesafelerine kadar yayılırlar. Sivrisinekler çoğunlukla canlıların yaşadıkları alanlarda yoğunlaşırlar.

Anofel sivrisinekleri sıtma hastalığı virüsünü taşırlar ve yayarlar. Ayrıca sivrisinekler hil hastalığı, nil humması, sarı humma, beyin iltihabı gibi hastalıkları da yayarlar. Sivrisinekler bir çok hastalığın virüsünü de taşırlar. Sivrisinek mücadelesi oldukça önemlidir.

 
SİVRİSİNEK HAKKINDA BAZI BİLGİLER
 

*Kan emen sadece dişi sivrisinektir.
*Dişi sivrisinek her defasında 200-300 yumurta bırakabilir.
*Dolunay çıktığı zaman sivrisineğin ısırma işlemi 500 kat fazladır.
*Sivrisinek yumurtaları kurumuş şekilde 5 sene yaşayabilir.
*Sivrisinek yaşamı boyunca 250km yol kat edebilir.
*Sivrisinek saniyede 500 defa kanat çırpar.

​Sivrisinek ile mücadele etmek için mutlaka ilaçlama firması ile irtibat sağlanmalı. Sivrisinek ilaçlamada dikkat edilmesi gereken konular var. Kullanılan ilaçlar mutlaka sağlık bakanlığı onaylı olmalı, ilaçlar konusun da uzman yasal firmalar aranılarak bu iş üstesinden gelinir. Konusunda uzman, işini bilen, ilaçlamaya hakim personelimiz ile daima yanındayız.